« Waar afkoelen in Antwerpen ? | Hoofdmenu | Middagje fietsen in A. (Jan Kritiek) »

augustus 02, 2006

Reacties

Zjust_is_zjust

Een andere bank die in dat bedje ziek is, is Argenta. (Volgens het publieke gerucht zouden er ook problemen zijn met hun interne boekhouding).

Wanneer mensen in de problemen geraken, bijvoorbeeld een koppeltje leent voor hun huis, en één van beiden wordt werkloos, gaat de bank NIET in onderhandeling, zoals de meeste banken wel doen. Ze negeren elke poging tot contact, tot ze - conform de kleine lettertjes - hogere intrestvoeten kunnen aanrekenen. Daarna, eisen ze hogere terugbetalingen dan het budget waarover hun ontleners beschikken, en begint het afdreigen.

Waarom doen ze dat ?

Simpel: de scherpe prijzen die ze aanbieden (%) daar willen ze eens het contract loopt van af.
Het vreemde is evenwel dat ze dus zelf het probleem mee verergeren en veroorzaken door niet te reageren op de tijdige signalen van hun klanten.

Conclusie: wellicht zijn de grootbanken dan wel duurder, ze zijn ook wel een stuk eerlijker.

Raymond

Hopelijk heb ik meer geluk met de GOFFIN BANK uit West Vlaanderen.Aanbevolen door een kennis.

Bob

Allé, allemaal naar madame Leemans.
Zijn de grootbanken menselijker, eerlijker... weet het niet. Ze zijn toch ook al in aanvaring gekomen met ta voor oneerlijke reklame aangaande hun beleggingsfondsen.

René

Niets is altijd wat het lijkt.
Ik heb het volledige artikel gelezen in het Belang van Limburg. De vader vertelt het wedervaren van zijn zoon en zegt dat zijn zoon, nadat zijn huis (dat van de zoon) verkocht werd (en waarvan de opbrenst allicht niet voldoende was om de schuld te delgen) halftijds was gaan werken. En dan tekent de journalist volgende uitspraak van de vader op : "ah ja, anders moest hij de rest toch maar afgeven". Hij gaat er blijkbaar mee akkoord dat de zoon zich kunstmatig onvermogend maakt, want ah ja, wat hij "officiëel" meer verdient gaat naar de aflossing van de schuld. Zou het kunnen dat, als de zoon (met blijkbaar de goedkeuring van de vader) niet met de ***** van de Europabank had gespeeld en er geregeld een bedrag via het loonbeslag had binnengekomen, er voor de vader geen vuiltje aan de lucht zou geweest zijn.
Zou dit niet een beetje een "rottige" mentaliteit zijn? 't Is toch maar de Bank, en die niet terugbetalen is toch zo erg niet? Die hebben toch voldoende geld nietwaar? Besef wel dat het die Banken (de beursgenoteerde toch, en de andere via een of andere holding) wiens aandelen in jouw pensioenspaarfonds zitten, en wiens aandelenkoersen zakken als ze niet hun verliezen o.a. van kwaadwillende klanten, proberen te vermijden. Deze pipo's zorgen onrechtstreeks voor een lager extra-pensioenkapitaal voor u.
Die mentaliteit is : net voldoende officiëel verdienen (deeltijds dus) om met alles in orde te blijven en toch onder het aanslagbaar minimum blijven, en de rest van de tijd misschien (ik zeg wel misschien) in het zwart bijklussen.
Medelijden? Begrip? Un poco ma non troppo!

Marc Van de Vyver

He, nog problemen met de EUROPABANK,

Ons betalings verkeer loopt via hen, en daar we in de balangstelling zijn te komen staan, en wie weet onder druk van GAPA, hebben zij ons contract opgezecht!!!!!

Men probeert ons lam te leggen, maar robinhood van 2006 , zoals ze me noemen gaat door

Gentenaar

Ehm....?

Zijn de typepad servers kasjewijlen of is je site aan het desintegreren , Jurgen ?

kij

lol

Joske Temeiere

Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen! Feit is dat de regelgeving waaraan banken zich zelf onderwerpen, nog los van de regelgeving die van wetswege wordt opgelegd, strenger en scherper wordt nageleefd dan de eigen verantwoordelijkheid die klanten zich zelf opleggen. Alsof het vanzelfsprekend is dat een schuld niet wordt terugbetaald bij financiële tegenwind. Niet alleen de lusten maar ook de lasten. Als je je daarvan op voorhand niet van bewust bent of wilt zijn moet je simpelweg geen krediet afsluiten.

Tony

Bewust of niet bewust, het is niet altijd door TEVEEL of te gemakkelijk lenen. Sommige mensen werken hun hele leven voor die bakstenen. Het is een oneerlijke strijd als je door een bank, waar je een woonkrediet hebt lopen op bijvoorbeeld 20 jaar, op drie maanden kunt geruineerd worden. IEDEREEN kan volgens mij ergens in zijn leven door een moeilijke periode moeten of het nu is door een scheiding, ziekte, ontslag, enz, enz... Banken steken je door al die regeltjes, wetten en automatisatie gewoon na drie maanden het mes in de rug. Eerst kom je op de zwarte lijst en wordt je krediet 'opgezegd'. Dit eenvoudige zinnetje staat in de juiste volgorde hoor ! EERST op de LIJST want dan kun je nergens meer anders naartoe... DAN opzeggen. Daardoor komt je "onmiddelijk opeisbare" schuld plots op het honderdvoudige van wat je eigenlijk maar achterstaat met je maandelijkse betalingen. Een hypotheek INEENS terugbetalen?
En je kunt geen kant meer uit tenzij... inderdaad gangsters zoals de EUROPABANK. En neem het van mij aan (ik kan het weten, ik was zo dom) dan zit je gewoon bij de bankMAFFIA. De miserie waar je dan inzit is met geen woorden meer te beschrijven...

Vraag is dus: waarom is er geen enkele wet die een redelijke termijn inlast waarmee een normale mens wel eens kan te maken hebben ? Wat is een jaar op een mensenleven ? En sluit in godsnaam de praktijken van dergelijke banken eens en voor altijd uit. Hoe komt het trouwens dat iemand die ECHT in de problemen zit en dat op papier kan tonen een veel GROTERE intrest moet betalen dan iemand die steenrijk is en al wat miljoenen heeft achterover gedrukt ? Waar is het geloof in iemand ? Als je moet geholpen worden zou het toch met een (misschien tijdelijke) lagere afbetaling moeten kunnen ? Zodat je uit de put kunt krabbelen en je jezelf toch nog kunt bewijzen ?

Bram

Grote banken hebben een naam te verliezen en passen wel op met hun manier van werken, kleine bankjes, zoals Argenta niet, die stunten met lage rentes, maar hoe degelijk zijn ze?

benelux

graag wil ik reactie van mensen die problemen en klachten hebben met europabank, vanaf 2008 tot heden 2011 herkennen wij ook die werkwijze van europabank

gaarne reactie zsm


claudia

ja ik heb ook problemen met europabank niet normaal heb spijt dat ik daar een lening heb

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

DE LAATSTE ZWARTWIT

SPEECH


  • Welkom op mijn weblog. Na een 3e gedwongen verbanning van mijn talkradio&tvprogramma op 14 maart 2004 besloot ik in het parlement te strijden voor een depolitisering van media en de 'free speech'. 15 jaar lang heb ik ongezouten talkradio gemaakt met reacties over actualiteit, politiek en maatschappij. De burger had een 'vrije'stem die brutaal werd verboden in Vlaanderen. Democratie heeft volledige vrije meningsuiting nodig. "Ook al ben ik het niet eens met uw mening, ik zal strijden tot de laatste snik opdat u uw mening kan uiten" 10 jaar lang heb ik in de commissie media gepleit voor een liberalere mediawetgeving in Vlaanderen en het vrijwaren van evenwichten. In 2014 heb ik de politiek verlaten....een bewuste keuze. Ik wil terug mijn schouders zetten onder digitale mediaprojecten, in alle vrijheid.

ZOEKEN  • www
    jurgenverstrepen.typepad.com

IT'S MEONRECHT