« Allochtonenstemadvies | Hoofdmenu | vergroot schema »

oktober 19, 2006

Reacties

ray

Eerlijk gezegd zou ik liever terug met potlood gaan stemmen, ik heb het ook nl niet zo voor het elektronisch stemmen. Er is geen enkele aanduiding welke gegevens er op de kaart staan.
Een oplossing zou zijn dat men een aparte pc zou zetten waar indien je het zelf wenst kunt kontroleren welke jou uitgebrachte stem is, een beetje zoals je nu in warenhuizen aantreft een barcodelezer om de prijs te kontroleren. Op deze pc wordt een programma geladen, een test gedaan in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van elke partij en daarna verzegeld indien deze uitvalt wordt de procedure opnieuw uitgevoerd.

tommy

En zo heeft Verstrepen zijn parlementaire wedde voor oktober weer verdient. Benieuwd wat hij in november zal doen?

Of ben je verkozen om de een podcast per week te maken?

tommy

Posts van de laatste 7 dagen zijn weg (20u43 19/10 - aan het opschonen Jurgen? Er staat er nog één ts. die gesluieerde vrouwen met een diersoort vergelijkt... niet vergeten te schrappen in naam van de vrije meningsuiting hoor!)

alain

Ja en zolang we geen deftig antwoord krijgen, zullen we met dat gevoel blijven zitten, wegens teveel "toevalligheden"

Bart de Zwever

@ tommy

Als de sossen in Luik bedenkingen hebben mogen wij die toch ook hebben of niet ?
Patrickske mag naar de koning. Toch mooi.
Remmery is daar ooit ook geweest.......

Tibo

Printertje aan elke stemcomputer en geverifieerd resultaat in een urne die bij enige twijfel over de elektronische resultaten kan geopend worden voor telling.

Mvg,

Tom

Gina

Een dag voor de verkiezing heb ik een gesprek gehad met een computer specialist.
Niet de eerste de beste,(heeft al een aantal boeken geschreven) en aam mijn vrienden wil de naam wel doorgeven, zelf ben ik leek wat pc betreft.
Deze man uite zijn bezorgdheid wat het stemmen met pc betrof, en sprak zelfs over ongeldigheid, en over het laastste avondmaal voor het VB.

De toestanden op kiesbureel, spraken boekdelen, heb ik al eens gepost,,maar toen
men met de uitslagen ten blakke kwam, kon ik mij niet van het gevoel ontdoen dat er iets niet pluis was, en nog steeds heb ik dat gevoel.

Ik breng redelijk wat tijd door onder de mensen, en wat mij opviel is dat diegene die het meest door de bevolking werden uitgespuwd, de meeste aantal stemmen behaalde.(?)
Ik geloof er nog steeds niet in, en wanneer ik ,bij mijn volgende stem niet manueel kan stemmen, of een print krijg van mijn stem
ga ik niet meer stemmen.
Aan een schijn democratie doe ik niet meer mee!


Spoelders Luc

Als ervaren programmeur kan is stellen dat elektronisch stemmen zeer fraudegevoelig is. Ikzelf kan al wel een aantal methodes bedenken om resultaten te vervalsen.
De (rare) Antwerpse uitslagen die lang op zich lieten wachten doen mij het ergste vermoeden. Het Belgisch establishment is zeker tot frauderen in staat als men het Belang maar kan treffen.
Ofwel allen terug met potlood stemmen ofwel een afprint na stemming, deze in een verzegelde urne en bij twijfel kunnen deze prints geteld worden

jos

bij stemming met potlood kan altijd alles gecontroleerd worden! en dat is wat men wil
beletten om de verdere opgang van het VB te stuiten!dit is dan nog grandioos mislukt!
indien ik het verkeerd voor heb, laat dan zoals Spoelders luc en anderen hier vragen een print maken van elke uitgebrachte stem en in een afzonderlijke urne deponeren! als
dat de volgende keer niet gebeurt moeten we er zelfs niet meer aan twijfelen dat er een
bepaald systeem achter steekt!
aan vadertje staat nu om het tegendeel te bewijzen! eens zien of dan de volgende ook naar de koning zal (willen) gaan!
als ik dan op de vorige post lees hoe het proces tegen het VB wordt gevoerd moet ik steeds denken aan de gevleugelde woorden van tobback: MET ALLE MIDDELEN"! waarom dan niet via de stembus, het gerecht.....

jos

bij stemming met potlood kan altijd alles gecontroleerd worden! maar dat is wat men juist wil beletten om de verdere opgang van het VB te stuiten!
indien ik het verkeerd voor heb, laat dan zoals Spoelders luc en anderen hier vragen een print maken van elke uitgebrachte stem en in een afzonderlijke urne deponeren! als
dat de volgende keer niet gebeurt moeten we er zelfs niet meer aan twijfelen dat er een
bepaald frauduleus systeem achter steekt!
aan vadertje staat nu om het tegendeel te bewijzen! laat ons terug met potlood stemmen, het is bovendien veel goedkoper en voor de snelheid moet men het ook niet laten (4 uur vertraging in A). eens zien of dan de volgende ook naar de koning zal (willen) gaan!
als ik dan op de vorige post lees hoe het proces tegen het VB wordt gevoerd moet ik steeds denken aan de gevleugelde woorden van tobback: MET ALLE MIDDELEN"! waarom dan niet via de stembus, het gerecht.....

burssens walter

waarom zijn er geen exit-polls meer ?

mario uit gent

ook in gent waar er wel nog met potlood werd gestemd waren er veel problemen.............paars u weet wel in gent,en antwerpen waar de hele wereld meekeek weet u toch ook ?? juist deze twee steeden die oooo zo superbelangrijk waren voor onze politicie van de korekte klasse...daar waar we zoooolang moesten wachten,waar anders in gent rond zeven uur de definitieve uitslag bijna binnen was,was het nu ruim na tienen........waar mijn moeder één van de getuigen was voor het vlaams belang,werden er ook diverse ongeregeldheden waargenomen,maar met de mantel van paars weggewuifd als de normaalste zaak van de wereld! en daar mijn moeder er voor de eerste keer bij was durfde ze als leek er niet op in te gaan,allen tegen één begrijp je wel natuurlijk hé,van het vlaams belang...... daarom, en juist daarom zit ik met hele groote vraagteekens,weetende dat alles tegen het vlaams belang toegelaten is:gerechtelijk,de media, de schrijvende pers,verdachtmakingen enz....zou ik er zekers mijn hand niet voor in het vuur steken om te beweren dat er korekt geteld werd op 8 oktober!! want zeg nu eerlijk zelf, alles maar ook alles is al geprobeerd om het vlaams belang zolang mogelijk van de macht te houden,met succes trouwens!! en juist deze twee steeden,waar het er zoooo om te doe was,waar alle ogen op gericht waren....gaat het met het belang niet zo goed als elders in héél vlaanderen????? raar maar waar....en juist in deze twee steeden waren er probleemen met de tellingen ?? het zal wel weer aan ons liggen zekers ,de verzuurden. maar niet getreurd binnen zeven maanden zijn we er met de rekening,en daar waar het vlaams belang er deze keer 150 getuigen tekort kwam..ben ik er zekers van dat ze er dan 150 teveel zullen hebben................want ik ga ook!!! zoals andere vrienden van mij die ook alom verbaasd reageerden!!! indien de uitslag korekt verloopt heb ik er geen probleem mee met de realiteit,maar hier in belgie waar het er meer van weg heeft een schijndemokratie te zijn mag men denk ik, er hardop deze twijfels er op na houden!! mario uit gent,een bezorgde burger met twijfels.......

de mon

Men kan in een democratie toch eisen vöör de verkiezingen om een bepaald systeem toe te passen om bv. een afdruk te maken van de gegeven stem.In nederland is men daar heftig met de neus op de feiten gedrukt.In de stemcomputers kon men op een minimum van tijd software vervangen en inbrengen.Zo kon men op een tiental stemmen 30% naar de fraudeur schuiven.Bij ons zou dit zo gezegt niet kunnen.Ten eerste waar staan deze computers gestockeerd? Heeft men in deze ruimtes camera's of kan iedereen daar bijkomen.In nederland bericht men dat in hun nieuws,zou men hier een journalist vinden om een degelijk onderzoek te doen over dit probleem,of stelt dit probleem zich bij ons niet? In verband met alle klachten die de burgers gedurende de laatste 6 jaar hebben geuit over gesjoemel,bekvechten in de coalitie's en vooral de stoelen dans van Leona naar Patrick daar stellen de meeste burgers vragen bij.Een partij die enkel en alleen in een tweetal grootsteden zulke cijfers behaald stemt tot nadenken.

bertie

Ik wil graag van mijn "democratisch" grondrecht gebruikmaken om -op een georganiseerde manier- de uitgebrachte stemmen te hertellen.

Welke zelfbenoemde democraat kan daartegen zijn?
Of, beter gezegd, welke zelfbenoemde democraat IS daar eigenlijk tegen?

http://www.belgium.be/eportal/application?origin=navigationBanner.jsp&event=bea.portal.framework.internal.refresh&pageid=indexPage&navId=1390

Compleet ongeloofwaardig dus, die linkiewinkies. Maar natùùrlijk ligt dat aan ons:

Want: //De "blokkerfokkers" zijn slechte verliezers (sic!) en denken dat de verkiezingen niet helemaal eerlijk zijn verlopen, hoe durven ze??!! En "democratische controle", waar zou dàt nu voor nodig zijn?
WIJ, de almachtige, de alwetende, de al-tijd-win-nen-de linkiewinkies zeggen dat het zó is. Punt. Uit. Gedaan.//

Voilà, en nu wacht ik op de eerste linkiewinkie die hier toegeeft dat de computerstemming niet alleen dient om de uitslag zo snel mogelijk te weten, maar VOORAL om een hertelling (=democratische controle) onmogelijk te maken.
We hébben het nu meegemaakt dat de computeruitslag (véél) later beschikbaar was dan de papieren...
Graag jullie argumentatie om het huidig systeem dan tóch te blijven prefereren (waarbij er dus géén "bonnetje" wordt afgedrukt -genre bancontactbriefje- dat in een stemurne wordt gedeponeerd om een latere hertelling mogelijk te maken).
En kom niet af met "kinderziektes" alstublief! Die hebben we nu wel gehad!

oz457

Ik heb verschillende bedenkingen bij het voorval in Antwerpen:
1. daar men naar een systeem gaat waar men uitsluitend nog elektronisch stemt, kan men de stemresultaten nog nauwelijks vergelijken met de manuele stemming.
2. ik vergelijk het elektronisch stemmen met het internet fenomeen. Toen internet nog in de kinderschoenen stond, (1995), maakte niemand zich zorgen over beveiliging van data. Beveiliging was zelfs niet nodig, want niemand interesseerde zich in het fenomeen 'hacken'. Naar mate het internet opgang maakte, werd de onveiligheid van het systeem duidelijk. Hackers, onveiligheid op het internet was een nieuw fenomeen. Dit is ook zo met het elektronisch stemmen.
3. Ik ben op zoek naar een overzicht van de resultaten per stembureau en dit in de volgorde zoals de resultaten werden doorgegeven naar Brussel. Waarom? Toen de resultaten van het eerste stembureau binnenkwamen stond het VB op - 7% en de SPA op +30%. Daar ik het niet pluis vond, heb ik meer dan 2 uur zitten drukken op de REFRESH knop om zo de eerste resultaten van het eerste stembureau te kunnen bekijken. Bij het doorsturen van het tweede stembureau was de score als zeer sterk afgevlakt. De resultaten van het tweede bureau kwam amper een 10tal seconden later binnen. Een kleine groep van mensen hebben dus de resultaten gezien van het eerste stembureau..
Indien men de resultaten vergelijkt zoals ze zijn binnengekomen, zie ik een grote discrepantie tussen deze van de eerste stembureau's en deze die als allerlaatste zijn binnengekomen. Raar, toeval? Geen idee.,
Indien men een volledig overzicht kan hebben van alle stembureau's, en dit in de volgorde zoals ze ook zijn bekend gemaakt, kan men misschien statistisch bewijzen dat er bepaalde onregelmatigheden zijn geweest.
Hoe komt het dat bijvoorbeeld na stembureau 15 het VB nog -0,5% stond, en met stembureau 16 in één klap het VB naar +0,7 % springt???? wetende dat 15/16de 93,75% is van de stemmen??? De wegingsfactor van bureau 16 lijkt me enorm groot??
Wie kan deze informatie me bezorgen?
Indien mogelijk, waar kan men de resultaten van de individuele stembureau verkrijgen. En kan men deze dan vergelijken PER stembureau met de vorige verkiezingen. Wat is de lokatie van elk stembureau?
Men kan het stemgedrag dan ook interpolleren naar de demografische verschuiving (autochtoon vs allochtoon) aldaar de afgelopen 6 jaar.

Gina

Het chauffeureke van onderlijfje, ook wer goe.
Wie zou er zijne was doen?

darry

Mijn zoon is PC specialist ,en die zegt geef mij een half uur en ik verander de stemmen welke u maar wilt

Timmy

Kunnen jullie niet rekenen of zo?

Waar het VB vooruit is gegaan hadden ze nog lang niet zoveel % als waar ze gestagneerd zijn.

In antwerpen en gent haalt het VB nog altijd een monsterscore, maar er moet toch ooit een stagnering komen zeker.

Daarom is er nog niet gefraudeerd hoor. Er zijn nog genoeg mensen die niet met jullie levensvisie willen leven.

Godfried

@ OZ457
Ik heb uw vraag gelezen naar de cijfers van de verschillende stembureaus. Die cijfers zijn bij mijn weten niet te verkrijgen. Dit heeft men speciaal gedaan om mensen geen verkeerde conclusies te laten trekken. Wat ze daarbij in gedachten hadden weet ik ook niet.
Want hoe meer men weet over het stemgedrag in bepaalde wijken hoe meer men kan inspelen op de noden/problemen daar.

Het zou natuurlijk ook kunnen dat men door deze gegevens onmiddellijk samen te voegen wil verbergen dat er gefoefeld word.

Godfried

@Timmy,

Als er niet gefraudeerd is geweest waarom heb je dan zo'n angst voor een onderzoek?

Is het niet het beste alle twijfels over eventuele fraude weg te werken door klaarheid te scheppen? U zal ook wel weten dat geruchten beter onmiddelijk uit de wereld worden geholpen, na een paar jaar is het onmogelijk die geruchten nog bestrijden.

Daarom alleen al zou er een onderzoek moeten komen.

Timmy

@Godfried

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voorstander van een doorzichtere stemmenprocedure om zaken zoals deze te voorkomen.

Maar het is toch frappant dat het VB de stemmingsprocedure met computers net nu in twijfel trekt. Waarom roerden ze zich bij de vorige verkiezingen dan niet?

jos

zou marino keulen ook geen "diepgaand" onderzoek instellen naar de vervalsing van handtekeningen bij de antwerpse "kiesgerechtigden"?
of zou keulen het het keulen horen donderen?
wat betreft de vraag van JV om een onderzoek in te stellen! Jurgen: moet er een antwoord op uw vraag komen of er al dan niet een onderzoek komt? wie gaat dat onderzoek voeren??... misschien wordt gij ook nog wel dringend bij de koning "ontboden"

hans

@Tibo

Dat is ook mijn mening. Bij discussie heb je nog steeds het uitprintsel.

Maar beter zou zijn, gewoon met potlood en papier, geen discussie mogelijk.

Zouden we niet voor situaties komen dat een paar sossen de uitslagen in Gent, Oostende en Antwepen vervalsen.

Gaston

Fraude bij verkiezingen op computer kan uitgeloten worden op de volgende manier :
Ieder scherm krijgt een nummer en is aangesloten op ADSL. Iedere politieke partij krijgt een speciaal geheim en gecodeerd E-mail adres. Wanneer ik stem wordt het schermnummer en het juiste uur doorgezonden naar de partij waarvoor ik stemde. Op mijn convocatie kunnen terzelfdertijd het schermnummer en uur afgedrukt worden. Verder gebeurt alles zoals nu met het kaartje.
Controlemiddelen : De partij kan haar aantal stemmen voor ieder scherm controleren. De kiezer kan zich, wanneer hij dat wenst, met zijn convocatie (nummer en uur) als bewijs tot de partij richten waarvoor hij stemde. De aangepaste wetgeving moet de kiezer beschermen tegen misbruik van de partijen. Zonder sancties zou bv. een vakbond haar leden kunnen oproepen om hun convocatie voor te leggen en zodoende hun stem controleren.

Jef Pedal

@Timmy: "Maar het is toch frappant dat het VB de stemmingsprocedure met computers net nu in twijfel trekt. Waarom roerden ze zich bij de vorige verkiezingen dan niet?"

Omdat ze toen nog hadden gewonnen. Slechte verliezers bij het VB. :)

Frappant was hoe het Vlaams Belang aannam dat er in Antwerpen opnieuw gezegevierd zou worden. Met stagnatie of eventueel verlies werd vooraf geen rekening gehouden. De reactie van Dewinter en co op de monsterzege van Patrick Janssens (sp.a) was dan ook veelzeggend. Een 'overlijdensberichtje', dat de ploeg van Telefacts in beeld bracht toen er nog wel gefilmd mocht worden, was ronduit grof. Het toont een foto van Patrick Janssens, met daarnaast een 'rouwbericht'. De tekst kwam erop neer dat "Janssens het niet beter heeft gedaan dan die koei' (Leona Detiège?), met als afsluiter 'Patrick het is voorbij, het is voorbij'. Het kaartje is uiteraard nooit het partijlokaal uitgegaan.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

DE LAATSTE ZWARTWIT

SPEECH


  • Welkom op mijn weblog. Na een 3e gedwongen verbanning van mijn talkradio&tvprogramma op 14 maart 2004 besloot ik in het parlement te strijden voor een depolitisering van media en de 'free speech'. 15 jaar lang heb ik ongezouten talkradio gemaakt met reacties over actualiteit, politiek en maatschappij. De burger had een 'vrije'stem die brutaal werd verboden in Vlaanderen. Democratie heeft volledige vrije meningsuiting nodig. "Ook al ben ik het niet eens met uw mening, ik zal strijden tot de laatste snik opdat u uw mening kan uiten" 10 jaar lang heb ik in de commissie media gepleit voor een liberalere mediawetgeving in Vlaanderen en het vrijwaren van evenwichten. In 2014 heb ik de politiek verlaten....een bewuste keuze. Ik wil terug mijn schouders zetten onder digitale mediaprojecten, in alle vrijheid.

ZOEKEN  • www
    jurgenverstrepen.typepad.com

IT'S MEONRECHT