‘Achter elke sterke man, staat een sterke vrouw’
Mag ik deze uitspraak verwijzen naar het oneindige land van fabeltjes? Ik weet niet hoe het bij andere mannen zit maar ik heb daar op mijn 52 jaar amper iets van gemerkt. Integendeel… niet iedereen maakt de juiste partnerkeuzes. Vele vrouwen vernietigen als levensdoel hun ex-man maar evenzeer gaan vele mannen niet vrijuit. Vanwaar toch die vijandigheid? Liggen haat en liefde écht zo dicht bij elkaar?
Ik hou van vrouwen en ik haat ze.
In mijn leven heb ik er velen gekend, ontmoet, bemind, aanbeden, verguisd.
Sta me toe even uit te leggen waarom ik met deze weblogreeks start. Ik had vele relaties, was getrouwd, ben gescheiden, had affaires, romances, passionele ontmoetingen… De vrouwen in mijn leven heb ik ontmoet tijdens mijn carrière: ze waren actief in media, politiek, entertainment, mode en ondernemerschap. Geef toe, voor buitenstaanders een interessante mix. Voor mij waren het op één of andere manier interessante vrouwen en ontmoetingen.Een waarlijke bron van inspiratie.
De laatste maanden valt het me op dat nogal wat vrienden, vooral mannen, worstelen met hun visie over relaties en liefde. Sommigen zijn terug single, anderen zijn ongelukkig getrouwd en nog anderen hebben de ene affaire of minnares na de andere. Vrouwen gaan zeker ook niet vrijuit, het blijkt immers dat een meerderheid van hen 'affaires' heeft maar ze het beter weten te verbergen... Zowel mannen als vrouwen worstelen met het 'ultieme geluk' en meestal projecteren ze dat op een partner maar even snel als het begint, stopt het.
Geluk als fictieve levensinstelling, geen plaats meer voor het mislukken. In het Instagram tijdperk moet iedereen 'happy' zijn, niet toch?
Veelal heb ik gesprekken met mijn omgeving omdat ze op één of andere manier een mening verwachten van mij. ‘Jij bent zelfzeker van jezelf en in balans, hoe doe je dat toch?’
Veelgestelde vraag.
Ervaring? Leeftijd? Instelling? Karakter? Ik weet het niet maar als ik anekdotes vertel over mijn liefdeleven(s) dan merk ik dat mijn omgeving daar iets aan heeft. Het is de basis van televisie maken:
‘Tell me a story!’
Daarom dus deze verhalen, beschouw het als therapie. Met mijn succesvol boek Zwart op Wit (2008) heb ik voor het eerst geproefd van 'het van je afschrijven'
Wekelijks mogen jullie verhalen verwachten uit mijn liefdesleven, van geboorte tot nu. Niet chronologisch maar wel op basis van mijn ervaringen met vrouwen. Positief en negatief. Zoals jullie mij kennen, een beetje ZwartWit.
Geen politiek deze keer maar dat wat mensen al duizenden jaren bezig houdt; liefde en haat.